T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ADANA / SEYHAN - Dosteller Ortaokulu

GÜZEL AHLAK

"Mü'minlerin iman bakımından en mükemmeli ahlakı en güzel olanlarıdır." (Tirmizi, Birr, 16)

          Güzel ahlak,insanların benimsemiş oldukları iyi, hoş, güzel olan davranış biçimlerine ve huya denir.

       Hoşgörülü ve affedici olmak, alçak gönüllü olmak, gurur ve kibirden uzak durmak,  kötülüğü iyilikle savmak, başkalarına iyilik etmek, kimseyi hor ve hakir görmemek, doğru olmak, doğru söylemek, söz ve davranışlarında samimi olmak, yumuşak huylu ve güler yüzlü olmak, âdil davranmak, adam kayırmamak, rüşvetten, iltimastan kaçınmak, kendisini düşündüğü kadar  başkalarını da düşünmek, kendisi için istediğini başkası için de istemek; kendisi için istemediğini başkası için de istememek, milletin menfaatini şahsi menfaatinden daha üstün ve öncelikli tutmak güzel ahlakın en önemli değerleridir.

       Allah’ın emirlerini yerine getirmek ve ona her şeyi ile layık bir kul olmak isteyen her Müslümanın bilmesi gereken son derece önemli konulardan biridir. 

    ÇEDES projesi kapsamında bu ay konumuz “Güzel Ahlak” . Adana İl Müftülüğü Başvaizi Ahmet ARIKAN güzel sohbetiyle 5. Sınıf öğrencilerimizle buluştu. Bu etkinlikte güzel sohbetiyle öğrencilerimizle buluşan Adana İl Müftülüğü Başvaizi Ahmet ARIKAN’a ve bu etkinliği düzenleyen Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerimiz Sami DOGAN ve Hamit ÖZCAN’a sonsuz teşekkürler.

20-03-202420-03-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 20.03.2024 - Güncelleme: 20.03.2024 23:08 - Görüntülenme: 58
  Beğen | 14  kişi beğendi